Zpravodaj ke dni 15.4.2018

15.04.2018 14:11

Přeji všem klidné a životem probouzející se jaro.

Přátelé myslivosti, přírody a občané Albrechtic. S probíhajícím jarem se nejen budí příroda, ale také zvířata se brzy chystají přivést na svět své potomky. Proto dávejte pozor při procházkách, projíždkách a venčení svých mazlíčků. Můžou vás potkat nástrahy v podobě hnízd či odložených mláďat. Prosím nechte je na místě, nešahejte na ně a vyhněte se jim co nejdál to půjde. Své pejsky mějte uvázané, nebo si aspoň buďte jistí, že je umíte velmi rychle odvolat a jsou pod vaší neustálou vůlí.

 

Jednou z novinek našeho spolku je ta, že se bohužel honební společenstvo Albrechtic, respektive výbor HS rozhodl zrušit pověření našeho spolku výkonem práva myslivosti. Proto v případě nálezu úhynu, poraněné zvěře, či škod způsobených zvěří na majetku či domácích zvířat se prosím neobracejte na náš spolek. V této chvíli bohužel nemáme právní moc k vyřešení takovýchto událostí. S tímto se momentálně musíte obracet přímo na zástupce honebního společenstva.

Ale ani taková událost, kdy už nemůžeme vykonávat právo myslivosti v celém rozsahu nás nezastaví od prací o lepší a zdravější faunu a floru. Stále naši členové opečovávají honební plochy, na kterých pěstují plodiny jež slouží pouze veškeré fauně po celý rok. I v ročních obdobích,kdy většina polí zeje prázdnotou, tak tyto políčka, biopásy, meze, a biokoridory stále využívá celé spektrum zvířat ať už k bezpečnému krytu, k potravě či pouze odpočinku před sluncem.

Po domluvě s majitely pozemku a s domluvou HS budeme s našimi loveckými psy provádět vyhánění travin před a při senosečích,aby nezhaslo zbytečně mnoho života na místních loukách.

A konečně i tradiční besídky ve školách a školkách budou nadále pokračovat za snah našeho spolku. Děti se každoročně na takovéto besídky těší a neustále nás zvou do dalších a dalších škol a žádají o tyto besedy. Děti se na nich dozvídají spousty zajímavostí o zvířatech, umí se je poznávat a také se jim snažíme ukázat pravou tvář myslivosti. A to není ta negativní tvář, kterou můžeme vidět ve většině médiích.