Ohled za 1. polovinou mysliveckého roku 2014

13.10.2014 22:32

 

    Po poněkud delší době jsem opět zde s přehledm událostí, které se udály v naší obci. Ještě v mysliveckém roce 2013 se u nás konal tradiční myslivecký ples, který na své pověsti určitě netratil.   

    Při každoroční výroční schůzi se nám trochu vystřídalo vedení našeho sdružení. Ze své vůle abdikoval pan L.Ščeponěc na post mysl. předsedy, přičemž zároveň vystoupil ze sdružení. Místo něj byl zvolen pan V. Janeček. Kvůli osobním důvodům opustil post finančního hospodáře pan V.Feber a tuto funkci převzal pan F. Skotnica.

    V červenci se pak konaly srnčí hody, které už tak úspěšné nebyly, aspoň co se návštěvnosti týče. 

    Naši myslivci se pak v září reprezentovali se svými loveckými psy na zámostí. Mimochodem dvě nové psí "posily" složili své první lovecké zkoušky, nimiž byly zkoušky vloh. Sice nejsou zkouškami, po kterých by pes získal loveckou upotřebitelnost, ale jsou to první zkoušky, při kterých pes už musí předvést jednak vrozené vlohy, ale i první získané znalosti.

    Na začátku října ulovil náš kolega, pan J. Vykrut svého prvního "divočáka". Zároveň soudím, že se muselo jednat o jedno z největších divokých prasat, které bylo  uloveno v našem sdružení. Dodatečně ještě jednou gratuluji "Lovu Zdar"!!!

 

    A druhou velkou událostí, která má určitě historický charakter a ve svém ražení je jisto jistě naprosto jedinečná i v okolních vesnicích, je svatba našich členů Františka a Alenky po myslivecku, se vší parádou. Určitě neminu, když za všechny popřeji hodně štěstí, zdraví, lásky a trpělivosti na společné cestě životem.